Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стилияна Николова спечели първото контролно на национален отбор жени индивидуално по художествена гимнастика за 2023 година

[post-views]
Осем медала за България на финалите при жените на турнира по художествена гимнастика за Купа „София“

Стилияна Николова спечели първото контролно за тази година на националния отбор по художествена гимнастика за жени, което се проведе на Национална база „Раковски“. На второ място се нареди Боряна Калейн, а трета стана Ева Брезалиева.  Проверката беше и за ансамблите ни жени и девойки

В присъствието на президента на БФХГ Илиана Раева и на директора на националните отбори Деспа Кателиева, националният ни ансамбъл при жените Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, изиграха новите си съчетания с пет обръча и три ленти/две топки.

Девойките Ева Емилова, Андреа Иванова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова представиха композициите си с пет топки и пет въжета, водени от старши треньора Кристина Илиева и от нейния помощник Жанина Иванова.

При жени индивидуално Стилияна Николова спечели контролното, а втора и трета се наредиха Боряна Калейн и Ева Брезалиева. 

На тази първа проверка за годината гимнастичките показаха солидно надграждане и напредък във всеки един компонент от играта. Специалистите и съдийките бяха единодушни, че въпреки допуснатите грешки, всички момичета играят сложна, атрактивна и красива гимнастика.

Официалното представяне на новите композиции на националните ни отбори по художествена гимнастика е насрочено за 18-и февруари от 14.30 часа в тренировъчната зала на „Арена София“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани