Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военната академия следи и анализира внимателно войната в Украйна

[post-views]
Военната академия следи и анализира внимателно войната в Украйна

Генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници от Асоциацията на артилеристите и ракетчиците от запаса (AAРЗ) имаха среща в ЦВК с полковник проф. д-р Георги Димов, декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ на Военна академия „Георги С. Раковски“. Темата на разговора беше „Войната в Украйна – оценки и прогнози“.

В началото на лекцията си полк. Димов каза, че Военната академия следи внимателно събитията преди и по време на войната, която се води на няколко стотин километра от нас. Нещо повече, вече са разработени и предадени на министъра на отбраната два доклада с оценки и изводи, съответно за първата и втората половина от изминалата година. Още в началото, полк. Димов, сподели, че на събитията от 24 февруари м.г. насам не бива да се гледа, включително да се коментира, едностранчиво. Обоснова своята теза за войната, като продукт на военно-политическа криза.

Председателят генерал-майор от запаса Вълчо Фотев връчи грамоти на членове на асоциацията във връзка с навършването на кръгли годишнини. Следващата проява е подобаващото отбелязване на 110 години от падането на Одринската крепост и Деня на артилерията и ракетните войски на Българската армия – 11 март.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани