Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Традиционният карнавал в Кипър се завръща след 2-годишно отсъствие

[post-views]
Традиционният карнавал в Кипър се завръща след 2-годишно отсъствие

От днес в продължение на 11 дни, до началото на Великия пост, Кипър е в настроението на традиционния карнавал, който се завръща силно след двугодишно отсъствие заради коронавируса. Всички градове канят своите жители и гости на много празнични събития и забавление

Най-големите и прочути празненства са в крайбрежния град Лимасол, който от днес е „карнавалната столица“ на Кипър.

„Карнавалът в Лимасол отново идва, след като пандемията ни лиши от това уникално усещане, за да предложи радост, забавление и оптимизъм, правейки това, което прави повече от 100 години“, каза кметът на града Никос Николаидис и покани хората от целия Кипър да се включат в започващата фиеста.

През последните години Общинският съвет се стреми да модернизира и обнови карнавала, като в същото време възроди традиционните му елементи, посочи кметът.

Тази вечер Кралят на карнавала ще влезе тържествено в града, съпровождан от парад, музиканти, мажоретки, а също от кмета и членове на местната управа.

В следващите дни ще има много музика, танци, шоу, конкурси за карнавални костюми и маски, изложби и други събития.

Кулминацията на празника в Лимасол, а и за целия Кипър, е в неделя, 26 февруари, с Големия карнавален парад, който се очаква да бъде най-зрелищният досега, с участието на хиляди жители и гости на града.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани