Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Карлово отбеляза 150 години от гибелта на своя син

[post-views]
Карлово отбеляза 150 години от гибелта на своя син

В паметната вечер участваха военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, вицепремиерът и минисътр на вътрешните рабоит Иван Демерджиев, кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов, министри, предсатвители на местната власт и на БПЦ.

На площад „Васил Левски” в гр. Карлово тази вечер се проведе възпоменателна церемония по повод 150 години от обесването на Апостола на българската свобода – Васил Левски, с участието на военния духов оркестър и представителни роти от 61 механизирана бригада. Командващ зарята беше подполковник Иван Комитов – командир на щабен батальон, съобщават от формированието.

Да се преклонят пред живота и делото на най-значимата героична личност в историята на България дойдоха вицепремиерът и министър на вътрешните работи – г-н Иван Демерджиев, кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов,  министърът на културата – г-н Найден Тодоров, областният управител на област Пловдив – д-р Ангел Стоев, Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, командирът на Сухопътните войски – генерал – майор Деян Дешков, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Маргарит Михайлов, заместник-министри, народни представители, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родолюбиви карловци и граждани от цялата страна.

Карлово отбеляза 150 години от гибелта на своя син

Слова за идеалите, които е следвал Апостола, произнесоха г-н Иван Демерджиев и д-р Емил Кабаиванов. Последва минута мълчание, в която граждани и военнослужещи се преклониха пред подвига и делото на великия син на България, посветил живота си на борбата за свобода и независимост на нашата Родина.

Церемонията приключи с илюминации, озарили небето над Карлово.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани