Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лора Христова спечели бронзов медал в спринта на Европейското първенство по биатлон за младежи

[post-views]
Лора Христова спечели бронзов медал в спринта на Европейското първенство по биатлон за младежи

Лора Христова донесе втори медал за България от Европейско първенство по биатлон за младежи в Мадона (Латвия),. Българката завоюва бронзово отличие в спринта на 7.5 километра при девойките. Преди това Благой Тодев спечели сребро в индивидуалната дисциплина на 15 километра при младежите.

 Лора Христова сбърка само веднъж при второто си посещение на рубежа и раздели трето място с французойката Анел Бонду, която беше с две наказателни обиколки.

Валентина Димитрова сбърка три пъти и завърши на 28-о място, Лора Радковска е 75-а с две грешки, а Стефани Йолова повали 6 от 10 мишини и финишира 87-а.

Австрийката Лара Вангер повали всички мишени на стрелбището и взе европейската титла, а на второ място също с безпогрешна стрелба е Клое Бене (Франция).

Преди три дни Благой Тодев спечели първото отличие за България, след като взе сребро в индивидуалната дисциплина на 15 километра.

При младежите Благой Тодев завърши на четвърто място в спринта на 10 километра на Европейското първенство по биатлон в Мадона (Латвия).

Тодев, който спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 15 км преди три дни, допусна две грешки във втората си стрелба от положение прав. Така българинът остана на 55.5 секунди зад победителя Николо Бетемпс от Италия, който свали всичките 10 мишени и измина трасето за 27:47.5 минути.

Втори се нареди Петр Хак (Чехия) с една пропусната мишена и пасив от 32.7 секунди, а трети е Конрад Бадач (Полша) без грешка в стрелбата и на 42.5 секунди от победителя.

От другите четирима българи Васил Зашев се нареди 25-и с една грешка и на 1:48.9 минута,  Константин Василев е 53-и с 3 пропуска на 2:53.3 минути, Благовест Стоянов е 69-и с две пропуснати мишени и изоставане от 3:46.2 минути, а Валентин Карабаджаков финишира 85-и с 3 грешки и на 4:46.1 минути.

В надпреварата участваха 129 биатлонисти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани