Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея извърши ново ракетно изпитание

[post-views]
Северна Корея вероятно е изстреляла балистична ракета, съобщават Япония и Южна Корея

Северна Корея изстреля днес  балистична ракета, съобщиха южнокорейските въоръжени сили, японското министерство на отбраната и японската брегова охрана, предадоха световните агенции.

Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета по посока на Източно море, се пояснява в съобщение на генералния щаб на южнокорейските въоръжени сили, като под Източно море се визира Японско море.

Японското министерство на отбраната също потвърди информацията, като каза, че вероятно става дума за балистична ракета, без да навлиза в повече детайли.

Изстрелването идва в момент, в който САЩ и Южна Корея се готвят да водят учения за симулация на ядрена атака, идваща от Северна Корея. Учението ще бъде идната седмица във Вашингтон.

Северна Корея вече предупреди вчера, че ще реагира с безпрецедентна сила на американо-южнокорейските военни маневри, като съзря в тях подготовка за въоръжен конфликт.

Според експерти Пхенян може би е създал военно звено, което да оперира с нови междуконтинентални балистични ракети в съответствие с неотдавнашно преструктуриране на севернокорейските въоръжени сили. Кадри от парада в Пхенян на 9 февруари са навели експертите на подобни изводи, предаде Ройтерс.

Миналата година Северна Корея изстреля рекордно количество ракети, над 70, пък припомня ТАСС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани