Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военна драма – големият победител на британските награди БАФТА

[post-views]
Военна драма – големият победител на британските награди БАФТА

Военната драма „На западния фронт нищо ново“ е големият победител на 76-та церемония по връчване на наградите на Британската академия за кино и телевизия. След другите отличени филма е „Навални“, който беше обявен за най-добър документален филм, и в който участва българският разследващ журналист Христо Грозев.

Римейкът на антивоенната класика „На Западния фронт нищо ново“  на режисьора Едвард Бергер спечели седем отличия, след като беше номиниран в 14 категории. Освен „Най-добър филм“, лентата получи отличия за „Най-добър режисьор”, „Кинематография”, „Най-добър адаптиран сценарий”, „Най-добър звук”, „Най-добър неанглоезичен филм” и за „Най-добра филмова музика”.

Превъплъщението на талантливия актьор Остин Бътлър в образа на краля на рока Елвис Пресли му донесе награда в категорията на „Най-добра главна мъжка роля.“

Сред актрисите Кейт Бланшет получи отличието за най-добра женска“ роля за участието във филма „Тар“, посветен на живота на световно известния диригент „Лидия Тар“.

„Навални“, който разказва за опита за отравянето на руския опозиционер Алексей Навални, беше награден в категорията „най-добър“ документален филм. Екипът зад проекта посвети отличието на българския разследващ журналист Христо Грозев, която е обявен за международно издирване в Русия, и който обаче заради риск за сигурността на церемонията не беше допуснат до нея.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани