Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полковник д-р Ангел Гозманов: Придобихме нова модерна апаратура

[post-views]
Полковник д-р Ангел Гозманов: Придобихме нова модерна апаратура

През 2022 г. благодарение на ръководството на ВМА Военната болница в Пловдив придоби нов модерен ехограф с три трансдюсера за ЕХОКГ, коремни органи и щитовидна жлеза, нов мобилен рентгенов апарат от много висок клас. Осигурени са също кислородни концентратори за пациентите с дихателни проблеми. Това каза началникът на Военната болница в Пловдив полковник д-р Ангел Гозманов в интервю за в. „Българска армия”.

В операционните на здравното заведение се работи с модерна апаратура, с каквато работят и във ВМА–София. Освен това ще бъдат доставени 60 болнични легла с електрическо регулиране на височина. Целта е независимо къде се намира военнослужещият или цивилният служител от БА да получават еднаква и адекватна медицинска помощ, заяви полк. д-р Гозманов.

Като структура от ВМА болницата обслужва най-големия войскови регион в страната – Пловдив, Карлово, Стара Загора, Казанлък, Смолян, Хасково, Асеновград, Крумово, Граф Игнатиево, с над 8500  военнослужещи и цивилни служители от системата на МО…

Интервюто четете в новия брой на в. „Българска армия”

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани