Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата в САЩ смекчи обвиненията срещу Алек Болдуин за убийството на операторката

[post-views]
Окончателно: Обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство

Американският актьор Алек Болдуин може да се размине с по-лека присъда за непредумишленото убийство на операторката Халина Хъчинс. Така коментират медиите в САЩ решението на прокуратурата в щата Ню Мексико да смекчи обвиненията срещу него.

Нелепият, но трагичен инцидент се разигра на снимачната площадка на филма „Ръст“ през октомври 2021г. По време на снимките Алек Болдуми възпроизвежда изстрел от реквизитен пистолет, при който прострелва смъртоносно операторката Халина Хъчинс и ранява още един от снимачния екип. Освен Болдуин по делото е подсъдима и асистентката Хана Гутиерес-Рийд, която отговаря за сценичните оръжия.

Преди няколко седмици двамата бяха официално обвинени в непредумишлено убийство, което се наказва с до пет години затвор.

Според новините обвинения Болдуин може да получи най-много 18 месеца затвор, тъй като адвокатите на актьора са установили, че предишният обвинителен акт е бил съставен въз основа на приети миналата година нови закони в щата Ню Мексико, които затягат наказанията за притежание и носене на огнестрелни оръжия.

Адвокатите на двамата обвиняеми обаче продължават да настояват, че те са невинни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани