Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Държавен военен шампионат по ски – гигантски слалом и ски ориентиране

[post-views]
Държавен военен шампионат по ски – гигантски слалом и ски ориентиране

В кк Боровец стартира държавният военен шампионат по ски за 2023 година. Участие в него вземат над 110 състезатели от 11 отбора. Домакин на проявата е „Центърът за специализирана подготовка на летателния състав“ на ВВС. Първата дисциплина от шампионата беше гигантския слалом. В нето сили премериха 33 мъже и 24 жени.

При мъжете шампион стана Янко Хаджиев от ВВС с време от двата манша 57 секунди и 82 стотни. На второ място се класира Костадин Недев също от отборът на ВВС. Трети остана още един представител на ВВС – Борислав Тафков.

При жените шампион стана Даяна Симеонова от СКСО с време от двете манша 57 секунди и 34 стотни. На второ място се класира Теодора Крушарска от ВВС . Трета остана Ваня Хаджиева от КИПКО.

След обяд се проведе и надпреварата във втората дисциплина от държавният военен шампионат – ски ориентиране. Участие в нея взеха 29 състезатели , от които 5 жени. Шампион стана Красимир Анев от отбора на ВВС с време 21 минути и 18 секунди. На второ място се класира Пейо Дончев също от ВВС . Трети остана Дамян Карагьозов от НВУ „В. Левски“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани