Информационен център на Министерство на oтбраната

Достойна постъпка на утрешен пилот от бойната ни авиация

Достойна постъпка на утрешен пилот от бойната ни авиация

Спомняте ли си тази снимка. На 18 януари т.г. президентът Румен Радев връчва на курсант сержант Теодор Бочуков  бривет за пилот-любител. Това стана при тържественото откриване на Изнесения комплекс за авиационно образование в град Плевен на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Преди няколко дни от ВВВУ получихме следната информация за достойна постъпка на бъдещия пилот от бойната ни авиация. „17- годишният Мартин Монев е ученик в Класическата гимназия- София и със свои приятели се забавляват  на ледената пързалка в Сливен. Теодор Бочуков е курсант сержант, специализация „Летец-пилот“ във ВВВУ „Георги Бенковски“. Със своя съученик и приятел Илиян Атанасов са също в Сливен. След емоционалното ледено приключение, в парка, Мартин изпуска портмонето си с документи и пари. Теодор и Илиян го намират и веднага  го предават на съсед в Ямбол, тъй като на посочения в документите адрес няма никой. Когато Мартин се връща в къщи и съобщава лошата вест на майка си, тя го сюрпризира, че портмонето ….го чака. А на следващия ден е трябвало да участва в олимпиада по философия!

Благодарение на Теодор, Мартин не само е на олимпиадата , а и се класира за следващия етап! Ако майката на Мартин , Петя Монева не беше написала писмо до Началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски нямаше и да научим какво ще свърже в бъдеще двама млади мъже !

„С настоящето писмо искам да изкажа своята благодарност към Теодор Бочуков от Ямбол, курсант в повереното Ви учебно заведение, който намери и донесе до адреса ни портмонето с пари и лични документи на сина ми. Благодаря, че възпитавате и учите в честност и гражданска отговорност такива достойни млади хора. Доброто трябва да се насърчава, затова моля курсант Бочуков да бъде поощрен и посочен за пример за подражание сред останалите учащи.“- написа Петя Монева. Тя ще запознае двете момчета когато се приберат в родния Ямбол. Благодарност към родителите, учителите и всички, които са оказали влияние за формиране характерите на Теодор Бочуков и Илиян Атанасов!

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top