Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Достойна постъпка на утрешен пилот от бойната ни авиация

[post-views]
Достойна постъпка на утрешен пилот от бойната ни авиация

Спомняте ли си тази снимка. На 18 януари т.г. президентът Румен Радев връчва на курсант сержант Теодор Бочуков  бривет за пилот-любител. Това стана при тържественото откриване на Изнесения комплекс за авиационно образование в град Плевен на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Преди няколко дни от ВВВУ получихме следната информация за достойна постъпка на бъдещия пилот от бойната ни авиация. „17- годишният Мартин Монев е ученик в Класическата гимназия- София и със свои приятели се забавляват  на ледената пързалка в Сливен. Теодор Бочуков е курсант сержант, специализация „Летец-пилот“ във ВВВУ „Георги Бенковски“. Със своя съученик и приятел Илиян Атанасов са също в Сливен. След емоционалното ледено приключение, в парка, Мартин изпуска портмонето си с документи и пари. Теодор и Илиян го намират и веднага  го предават на съсед в Ямбол, тъй като на посочения в документите адрес няма никой. Когато Мартин се връща в къщи и съобщава лошата вест на майка си, тя го сюрпризира, че портмонето ….го чака. А на следващия ден е трябвало да участва в олимпиада по философия!

Благодарение на Теодор, Мартин не само е на олимпиадата , а и се класира за следващия етап! Ако майката на Мартин , Петя Монева не беше написала писмо до Началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски нямаше и да научим какво ще свърже в бъдеще двама млади мъже !

„С настоящето писмо искам да изкажа своята благодарност към Теодор Бочуков от Ямбол, курсант в повереното Ви учебно заведение, който намери и донесе до адреса ни портмонето с пари и лични документи на сина ми. Благодаря, че възпитавате и учите в честност и гражданска отговорност такива достойни млади хора. Доброто трябва да се насърчава, затова моля курсант Бочуков да бъде поощрен и посочен за пример за подражание сред останалите учащи.“- написа Петя Монева. Тя ще запознае двете момчета когато се приберат в родния Ямбол. Благодарност към родителите, учителите и всички, които са оказали влияние за формиране характерите на Теодор Бочуков и Илиян Атанасов!

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани