Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Станимира Петрова, Севда Асенова и Светлана Каменова с титли на купа „Странджа“ при жените

[post-views]
Станимира Петрова, Севда Асенова и Светлана Каменова с титли на купа „Странджа“ при жените

Станимира Петрова, Севда Асенова и Светлана Каменова с титли на купа
Станимира Петрова, Севда Асенова и Светлана Каменова с титли на купа „Странджа“ при жените

Станимира Петрова спечели за четвърти път в кариерата си Купа „Странджа“. Тя бе наградена като носител на трофея, след страхотното си представяне по време на целия турнир при 54-килограмовите. С този приз Станимира се изравни с легендите Цачо Андрейковски и Даниел Петров, които също са печелили купата по четири пъти. На второ място бе посочена шампионката ни при 48-килограмовите Севда Асенова, а третата позиция отиде за бразилката Беатрис Ферейра (60 кг).

„Много съм щастлива от това признание. За мен е чест, че заставам редом до такива имена като Цачо Андрейковски и Даниел Петров. Отдавна не бях печелила купата и това ме карада се чувствам още по-горда. Но най-вече се радвам на цялостното ми представяне“, каза след награждаването Станимира Петрова.

Севда Асенова откри с категорична победа серията от финали с българско участие на Купа „Странджа“. Световната бронзова медалистка и европейска шампионка от миналата година не остави съмнения за разликата в класите и срази с 5:0 съдийски гласа Сайдахон Рахманова (Узбекистан).

Севда доминираше през цялата среща, като напълно заслужено се поздрави с пореден златен медал във визитката си.

„Много съм доволна от представянето си. Не исках да говоря предварително, защото знаете, че имам доста контузии и всичко може да се случи по време на един турнир. Но сега, след като приключи и спечелих златния медал, мога да си отдъхна и да кажа, че направих наистина силни мачове. Щастлива съм, защото преди финала имаше известно притеснение у мен, тъй като играя в България. След това обаче успях да се отпусна и да покажа много качествен бокс, което няма как да не ме радва“, каза след успеха си Севда. Относно предстоящото Световно първенство следващия месец в Индия, тя заяви: „Искам да отида там и да се забавлявам. Нищо повече, нищо по-малко“.

За втора поредна година Светлана Каменова спечели титлата в категория до 57 килограма при жените на международния боксов турнир купа „Странджа“. Във финала опитната българска боксьорка надделя над китайката Сю Зичун с 4:1 (28:29, 30:27, 29:28, 29:28, 29:28) съдийска гласа. 32-годишната Каменова започна мача много активно и това се оказа ключът към успеха и. В първия рунд българката постоянно притискаше Сю, като веднъж за малко не прати съперничката си на земята с десен прав удар. Във втория и третия рунд Сю изравни играта и съдиите разделиха двата рунда между двете, но преднината на Каменова от 5:0 след първия рунд и гарантира победата.

С успеха на Каменова България завършва турнира при дамите с три титли от три финала. Преди нея до златните медали достигнаха Севда Асенова до 48 килограма и Станимира Петрова до 54 килограма.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани