Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силите за сигурност на талибаните убиха двама членове на „Ислямска държава“ при акция в Кабул

[post-views]
Афганистанските талибани убиха 8 души при акции срещу скривалища на „Ислямска държава“

Двама членове на „Ислямска държава“ са били убити при специализирана акция в скривалището им в град Кабул, съобщи вчера главният говорител на талибаните Забиула Муджахид, предаде ДПА.

По време на акцията, извършена от силите за сигурност на талибаните в северната част на града, е бил арестуван и трети боец на групировката, заяви Муджахид и добави, че полицията е иззела оръжия и боеприпаси.

Според говорителя на талибаните групата е имала планове за извършването на разрушителни атаки, но е била ликвидирана по време на специалната военна операция.

Местни жители в афганистанската столица заявиха, че са чували силни звуци от експлозии и престрелки в продължение на няколко часа.

След завръщането на талибаните на власт през август 2021 г. „Ислямска държава“ засили нападенията си в Афганистан, насочени главно срещу религиозни малцинства, членове на талибаните и срещу чуждестранни дипломатически центрове.

Силите за сигурност на талибаните често разбиват скривалищата на групировката в различни части на страната.

В събота атентатор самоубиец бе застрелян, преди да успее да се взриви пред банков клон в град Файзабад.

Афганистан става все по-изолиран от Запада поради драконовските политики спрямо жените, незачитането на правата на човека и отказа им да сформират представително правителство.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани