Информационен център на Министерство на oтбраната

Артисти от цял свят ще преобразят за втори път София във фестивал на светлините

Артисти от цял свят ще преобразят за втори път София във фестивал на светлините

Артисти от цял свят ще преобразят за втори път София във фестивала на светлините Lunar, съобщават организаторите от MP-Studio . Събитието е между 11 и 14 май.

Над половин милион души посетиха пилотното издание, а 14 артисти от три континента създадоха творби миналата година. Тази година артистите ще разказват истории, ще провокират въображението и ще демонстрират безкрайните възможности на този вид произведения, поставяйки столицата ни редом до едни от най-иновативните градове в света, допълват организаторите.

“След успеха на пилотното издание на Lunar през 2022 г. и топлата реакция на българската публика, бяхме сигурни, че мечтата ни да превърнем фестивала в традиция е на път да се сбъдне. Опитът ни с подобни формати в цял свят показва, че събитието има реалната възможност да се превърне в едно от най-успешните в Европа. Затова и тази година, заедно с нашите съмишленици, сме подготвили незабравими изненади, така че да предложим качествено арт съдържание за всички посетители от страната и чужбина”, казва Марин Петков, основател на MP-Studio и Lunar, и арт директор на Festival of Lights International Productions GmbH.

Фестивалът си поставя за цел не само да покаже вдъхновяващо изкуство, но и да отправи важни послания към своите посетители. Едно от тях ще бъде по случай Европейската година на уменията и ще е подчертае значението на човешкия потенциал, благодарение на Бюрото на Европейския парламент в България и представителството на Европейската комисия в България.

Артистите на фестивала ще се обединят, за да насочат погледа на публиката към темата за опазването на планетата, която беше ключов акцент и в първото издание.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top