Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дрон се разби при неуспешна атака югоизточно от Москва, каза губернаторът на Московска област

[post-views]
Конфликтът в Украйна: Наемниците от Вагнер затварят обръча около Бахмут

Дрон се разби днес близо до газоразпределителна станция югоизточно от Москва. Изглежда, че става дума за неуспешно нападение на 110 километра от центъра на руската столица, заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, цитиран от Ройтерс.

Воробьов съобщи за случая близо до град Коломна малко след като руското министерство на отбраната обвини Украйна, че се е опитала да нанесе два удара с дронове през нощта в Южна Русия.

Украйна не е поемала публично отговорност за нападения в Русия. Ако Киев е отговорен за случая, това би представлявал най-близкият до Москва украински опит за атака с дрон, откакто Русия нахлу в Украйна преди около година, отбелязва Ройтерс.

Публикации в социалните мрежи показаха сиви метални отломки от дрон на място, за което се твърдеше, че е близо до Коломна.

Според Воробьов дронът изглежда е имал за цел да порази „обект от гражданската инфраструктура“, но не са били нанесени поражения. По думите му Федералната служба за сигурност на Русия се занимава със ситуацията и няма опасност за населението.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани