Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин призова руското контраразузнаване да противодейства по-активно на западните служби

[post-views]
Владимир Путин определи пред руското правителство ситуацията в анексираните територии като сложна

Руският президент Владимир Путин призова днес Федералната служба за сигурност (ФСС) да противодейства по-активно на, по думите му, разрастващата се шпионска и подривна дейност срещу Русия на Украйна и Запада, предаде Ройтерс.

В реч пред служителите на ФСС Путин заяви, че службата трябва да предотвратява влизането на руска територия на „диверсионни групи“ от Украйна, да затегне мерките за защита на критичната инфраструктура и да пресече всякакви опити на западните разузнавания за възраждане на по думите му терористични и екстремистки клетки в Русия.

„Западните разузнавания традиционно винаги са работили активно в Русия, а сега са хвърлили срещу нас допълнителен кадрови, технически и друг ресурс. Нужно е да отговорим по съответния начин“, каза Путин.

Той даде указания на ФСС да пресече потоците на незаконно оръжие към Русия и да подобри сигурността в четирите области на Украйна, които Москва частично превзе и които обяви за своя територия, ход, непризнат от повечето държави по света.

Путин каза още, че Федералната служба за сигурност взема активно участие в конфликта в Украйна, включително с действия в тила на противника, предаде ТАСС.

Сътрудниците на службата решават „сложни и нестандартни оперативни задачи, охраняват държавната граница, борят се активно с тероризма, организираната престъпност, корупцията и екстремизма“, отбеляза той и им благодари за работата както на „предна линия – в освободените територии и фронтовата зона“, така и „в тила на противника“.

Путин разпореди на ФСС и да пресича използването на социалните мрежи за въвличане на граждани в екстремистка дейност.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани