Информационен център на Министерство на oтбраната

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл трябва да освободят британската си резиденция

Децата на Меган и Хари са официално признати за принц и принцеса от кралското семейство

Херцогът и херцогинята на Съсекс – принц Хари и Меган Маркъл, които в момента живеят в Америка, са били помолени да освободят британската си резиденция, съобщи говорител на двойката. От Лондон – Веселин Паунов:

Говорителят на Хари и Маган заяви, че може да потвърди, че двойката е била помолена да се откаже от Frogmore Cottage, който е в землището на замъка Уиндзор.

Frogmore Cottage разполага с 10 спални и бе подарен на двойката от покойната кралица Елизабет II.

Съобщава се, че решението е взето с одобрението на краля. Това се случва седмици след като излезе от печат книгата на херцога на Съсекс „Резервен“, която разкрива дълбоки разногласия между него и останалата част на кралското семейство, припомнят британските медии.

Хари и Меган направиха ремонт на имота през 2018 година срещу 2,4 милиона паунда, като сумата първоначално е била покрита от парите на данъкоплатците. По-късно обаче двойката е изплатила сумата в пълен размер. Миналата година те прекараха първия рожден ден на дъщеря си Лилибет в Frogmore Cottage.

Според някои медии Чалрз III е поканил херцога на Йорк – принц Андрю, да живее във Frogmore Cottage с идеята да намали разходите на живот на по-малкия си брат, който в момента обитава прескъп имот с 31 стаи наблизо. Принц Андрю изпадна в немилост след обвиненията в сексуален тормоз. От Бъкингамския дворец обаче не пожелаха да коментират новините.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top