Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Симеон Сакскобургготски откри турнира по олимпийско таекуондо „България open“

[post-views]
Симеон Сакскобургготски откри турнира по олимпийско таекуондо „България open“

Министър-председателят на България в периода 2001 – 2005 година Симеон Сакскуборготски откри турнира по олимпийско таекуондо „България open“. Домакин на престижната надпревара от днес до неделя ще е столичната „Асикс Арена“

Симеон Сакскобургготски откри турнира по олимпийско таекуондо „България open“

„Радвам се, че присъствам на това събитие. За нас е голяма чест, че се провежда в България. Благодаря на всички чужди делегации, че дойдоха.   Искам да пожелая успех на всички и най-вече на младите атлети. Лично за мен е много важно децата да са мотивирани. Важно е от най-ранна възраст да ги възпитаваме в специални принципни. Именно спорът ги учи да бъдат честни и  принципни. Още веднъж успех, феърплей и на добър час“ , заяви при откриването Сакскобургготски.

На официалното откриване присъстваха посланикът на Република Корея н.пр. Ли Хо-шик, проф. Красимир Петков декан на факултет „Спорт“ към Национална спортна академия „Васил Левски“, доайенът на бойните спортове у нас ген.  Чавдар Чернев, президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев.

„За първи път ми се случва да организираме състезание на връх националния празник на страната. Емоцията е голяма. Отново имахме изключително важна държавна личност, която откри надпреварата. Представител от най-високо ниво на монархията – негово величество Симеон Втори. Смятам, че успяхме да предадем нашето послание – да бъде по-благородни, да бъдем хора с достойнство. Този турнир е изключително важен за нас, тъй като е част от подготовката и от процеса на трепане на точки за ранглистата за следващата олимпиада. Класирахме пети състезатели за европейските олимпийски игри в Полша през юли. На квалификацията, която ще бъде в Румъния очакваме да класираме още двама състезатели със сигурност, а оптимистите като мен очакват те да бъдат четирима. Това е един от най-силните турнири. Състезание с ранг G2 се дават само на три държави в Европа. Тук са много олимпийски, световни и европейски шампиони. Този турнир е много по-силен от световно първенство, защото всички първенци на планетата са тук да трупат точки. Няма лесни срещи. Всеки един резултат би бил страхотен. Много важно е, че ние караме нашите състезатели да почувстват, че могат да бъдат и домакини, а това ще им даде допълнителна сила, защото у дома и стените помагат“, заяви президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев.

Отличията в надпреварата ще си оспорват 1500 състезатели от 29 държави. 

Подробности за турнира и за представянето на българските състезатели очаквайте във вторник (7 март) в предаването „Спорт+“ от 19.15.

Най-ново

Единична публикация

Избрани