Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ботев (Пд) потопи Черно море във Варна

[post-views]
Ботев (Пд) потопи Черно море във Варна

Отборът на Ботев Пловдив спечели първия си мач след напускането на Тодор Неделев посока Лудогорец, побеждавайки във Варна като гост състава на Черно море.

Домакините имаха първата възможност в мача. Тя дойде в 3-тата минута Атанас Илиев беше намерен с центриране в наказателното поле. Нападателят овладя а гърди и стреля моментално, но над вратата. Беше отсъдена и засада.

В 7-ата минута „канарчетата“ се възползваха от първата си голова опасност. Тя дойде след грешка на Черно море в близост до страничната линия. Антоан Бароан овладя пред наказателното поле и пусна пас в коридор. Красиан Колев получи зад защитата на домакини и с плътен удар по диагонала преодоля вратаря Иван Дюлгеров.

В 13-ата минута голмайсторът Колев пробва елегантен изстрел от сериозна дистанция. Дюлгеров имаше предостатъчно време да направи няколко крачки и да улови уверено.

Към средата на първата част „моряците“ възстановиха равенството след качествена атака по десния фланг. Велислав Василев пусна към Васил Панайотов. Капитанът на Черно море продължи към вратарското поле. След рикошет в крака на Виктор Генев, с известна доза късмет, топката достигна до Мазир Сула. Играчът с №8 се ориентира бързо и прати топката в далечния ъгъл на Хидайет Ханкич.

Половин час след началото на срещата Черно море имаше нов добър шанс. Атанас Илиев, Мазир Сула и Алекс Фернандес разиграха пред наказателното поле на Ботев. Последният имаше възможност да стреля и го направи по земя, но в обсега на Ханкич.

Десет минути преди края на първата част Мазир Сула беше изведен по левия фланг. Той навлезе в наказателното поле и опита да изненада Ханкич с удар от малък удар. Стражът изби. Последва меко центриране на далечната греда, където Панайотов стреля от въздуха неточно. Беше отсъдена и засада на Сула, така че евентуално попадение нямаше да бъде зачетено.

В добавеното време на първата част Ботев Пловдив не успя да накаже неразбирателство в отбраната на противника. При центриране на Красиан Колев от фал Дюлгеров излезе, за да избие топката. Вратарят не се разбра със свой съотборник. В крайна сметка топката стигна до Антоан Бароан, който не съумя да уцели опразнената врата.

Пет минути след началото на втората част Ботев Пловдив отново излезе напред в резултата. С дълго подаване в предни позиции беше намерен Антоан Бароан. Той с глава свали към Уме Емнуел. Едно от новите попълнения на „канарчетата“ си поведе с глава и елегантно с техничен изстрел по диагонала прати топката в далечния ъгъл на вратата на Дюлгеров.

В 63-тата минута Ботев Пловдив усложни задачата си, след като остана с човек по-малко. Точукву Ннади спря опасна бърза атака на Черно море. Той вече имаше официално предупреждение и главният съдия Васимир Ел-Хатиб му показа втори жълт, респективно червен картон.

Три минути по-късно Мазир Сула центрира отдясно. Атанас Илиев успя да стреля с глава от трудна ситуация, но право в ръцете на Ханкич.

В 69-ата минута Алекс Фернандес стреля опасно от пряк свободен удар. Топката беше заложена фронтално срещу вратата на Ханкич. Той я завъртя над стената, но встрани от целта.

В 72-рата минута Васимир Ел-Хатиб посочи бялата точка, след като Мазир Сула центрира, а Виктор Генев игра с ръка. Капитанът на „канарчетата“ обаче беше прибрал и двете си ръце максимално близко до тялото. Последва намеса на ВАР и Ел-Хатиб осъди корнер вместо 11-метров наказателен удар.

Три минути по-късно Ботев Пловдив не изчисти добре. Алекс Фернандес шутира опасно. Топката летеше точно под гредата, но Ханкич успя да реагира чудесно и изби.

В 85-ата минута Атанас Илиев засече фалцово центриране в наказателното поле. От много трудна ситуация се опита да намери далечния ъгъл, само че неточно. Минута по-късно Исмаил Иса също не беше точен след подаване от левия фланг на нападението.

Минута преди края на редовното време Александър Василев центрира отляво. Живко Атанасов се беше включил в атаката и успя да засече. Ханкич се разтегна максимално и успя да спаси.

В 3-тата минута от добавеното време Джеймс Ето‘о беше много близко до това да сложи точка на спора. При една бърза контраатака той отправи страхотен удар. Топката кацна върху напречната греда и излезе в аут.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани