Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Таекуондистите ни с пет медала в първия ден на „България open“

[post-views]
Таекуондистите ни с пет медала в първия ден на „България open“

Пет медала спечелиха българските таекуондисти в първия ден на международния турнир „България оупън“с ранг G2, който се проведжда в „Асикс Арена“.

В категория 48 килограма малко не достигна на Георги Стоев да се качи на най-високото място на почетната стълбичка. Възпитаникът на клуб „Херея“ стигна до сребърния медал след като в оспорван финал не успя да преодолее европейския шампион Николас Псарос (Гърция). В полуфиналите българският талант отстрани със зрелищен нокаут отново представител на южната ни съседка – Евангелос Адамидис.

С бронзови отличия от състезанието си тръгна Владимир Георгиев. В кат. 63 килограма състезателят на ТК „Фитнес НСА стъпи на третото място, като в полуфиналите отстъпи пред Мариус Ксантакис (Гърция). Преди това в четвъртфиналите възпитаникът на Желязко Костадинов и Никол Чорбанова поднесе изненада  като отсрани поставения под номер 2 в основната схема Пол Лестин (Великобритания).

До  подиум и бронзови отличия в първия ден  стигнаха и Мартин Симеонов (кат. 55 кг.), Николай Николаев (кат. 33 кг.) и Християн Христов (кат. 49 кг.).

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани