Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американски войници имаха урок по муай тай с тайландски шампион

[post-views]
Американски експерти ще заминат за Еквадор в разгара на кризата с организираните престъпни групи, съобщи Държавният департамент

Американски войници имаха урок по муай тай с шампион в това бойно изкуство в Тайланд по време на годишните международни военни учения „Кобра голд“, на които е домакин азиатската страна, предаде Ройтерс.

Войниците получиха инструкции от тайландския шампион Сомбат Банчамек, широко известен в страната като Буакау (Бял Лотос), и ритаха и удряха с юмруци редом с него.

„Всеки американски войник, дошъл да участва в „Кобра голд“, иска да обмени опит и да научи за нашата култура и по-специално за муай тай – нашето национално изкуство“, каза Буакау.

В тазгодишното издание на ученията „Кобра голд“, което е 42-о в историята на ежегодното събитие за военни игри, участваха 7394 военни от 30 държави.

„Това е нещо, което трябва да знаем как да правим и да го научим от един от най-добрите в целия свят“, каза американският войник Адам Касъл. „Беше наистина страхотно да придобием умения, които можем да използваме в бъдеще“, добави той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани