Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В резерва премина пилот, активно участвал в гасенето на пожари

[post-views]
В резерва премина пилот, активно участвал в гасенето на пожари

Майор Александър Славчев направи на 2 март последния си полет на вертолет Ми-17 и беше изпратен в резерва на емоционално събиране пред хангарите на 24-та авиационна база, съобщават от формированието.

Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов му благодари за професионализма и отговорността, които винаги е проявявал по време на дългогодишната си служба, и му пожела да бъде здрав и да се радва на много щастливи моменти и нови успехи в бъдещите си начинания.

Майор Славчев е роден в гр. Перник. Завършва магистърска степен  във ВВВУ “Г. Бенковски” през 1993 г., а през годините има няколко езикови курса в различни университети и във ВА “Г. С. Раковски”. Майор Славчев прекарва цялата си 30-годишна военна кариера в 24-та авиационна база – Крумово, като започва като младши пилот и преминава през редица длъжности – старши пилот, щурман на звено, командир на звено, заместник-командир по аварийно-спасителна и разузнавателна подготовка на ескадрила, старши помощник-началник на служба и инспектор по летателна подготовка.

Майор Славчев е летял на L-29, Bell 206 и Ми-17. Той е един пилотите, които активно участваха в изпълнението на задачи за гасене на пожари през последните години. Многократно е награждаван, като е получавал благодарствени грамоти и предметни награди от командира на Военновъздушните сили, началника на отбраната и министъра на отбраната.

Източник: bnr.bg

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани