Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първи самостоятелен полет на боен самолет на млад пилот в авиобаза Безмер

[post-views]
Първи самостоятелен полет на боен самолет на млад пилот в авиобаза Безмер

На 10.03.2023 г. в авиобаза Безмер капитан Цветелин Пъловски, випуск 2016, изпълни първи самостоятелен полет на самолет Су-25К. Той е един от тримата обучаеми, стартирали през миналата година курс за приучване на самолет Су-25 на млад летателен състав. Младият летец беше допуснат до изпълнение на самостоятелни полети след отлична оценка от проведения контролен полет по техника на пилотиране на средни височини от командира на 22 авиационна база полк. Милен Димитров.

Още много и безаварийни полети и броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията пожела на капитан Пъловски командирът на 22 АБ полковник Милен Димитров в присъствието на летателния и инженерно-техническия състав след изпълнения самостоятелен полет!

Началник на курса за приучване е командирът на авиационна ескадрила майор Радостин Люцканчев, а инструктор на младия пилот е заместник-командирът на авиационната ескадрила майор Илия Енчев. И двамата имат зад гърба си солиден опит и като пилоти, и като инструктори.

През изминалата година в авиобаза Безмер се проведоха паралелно три курса за приучване на самолет Су-25 на млад летателен състав. Първият от тях приключиха успешно капитаните Николай Георгиев, Владимир Икономов и Георги Енев. В близките месеци обучението си предстои да завършат и к-н Ивелин Ванчев и ст. лейт. Желязко Добрев.

До края на годината още един млад пилот – випуск 2020 г. ще започне курс за приучване на самолет Су-25 до достигане ниво на подготовка бойно използване по единично.

Реализираните курсове за приучване на самолет Су-25 допринесоха за осигуряване на приемственост между поколенията летателен състав в авиобаза Безмер и за натрупването на ценен опит както от младите пилоти, така и в организирането и провеждането на обучението.

Източник: aviation/aviobazi/bezmer/

Най-ново

Единична публикация

Избрани