Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шойгу нареди удвояване на производството на високоточни боеприпаси

[post-views]
Русия планира дълбоки реформи във въоръжените си сили до 2026 г.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу нареди удвояване на производството на високоточни боеприпаси, съобщи Министерството на отбраната в канала си в Telegram.

Министърът проведе работна среща с ръководството на Корпорацията за тактическо ракетно въоръжение (КТРВ) и съответните военни власти в Московска област.

Министърът инспектира изпълнението на държавната поръчка в областта на отбраната и му бяха показани технологичният процес и производствените линии, както и най-новите оръжия, които са пуснати в серийно производство.

Според него предприятието разполага с необходимите резерви за това: висококвалифицирани специалисти и производствени мощности.

„Задачата е трудна, но изпълнима“, подчерта Шойгу.

Министърът продължи: „За някои от най-новите оръжия корпорацията вече е преминала към серийно производство, а не към производство на прототипи, и обещаващите разработки заслужават голямо внимание. Тези изделия отсъстват не само в съществуващите сили на противника, но и във въоръжените сили на други държави, посочи министърът. Той изброи и възможностите за модернизация на високоточните оръжия, използвани от руската армия.

Шойгу добави, че Корпорацията за тактическо ракетно въоръжение изпълнява достойно държавната поръчка за отбрана.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани