Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на Германия увери балтийските републики, че страната му ще им оказва военна подкрепа

[post-views]
Президентът на Германия увери балтийските републики, че страната му ще им оказва военна подкрепа

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер увери партньорите в НАТО от Балтийския регион – Естония, Латвия и Литва, че Берлин ще им съдейства във военно отношение, по време на днешната си визита във военновъздушната база Емари в Естония, предаде ДПА.

„НАТО е в готовност да защитава всеки квадратен сантиметър от територията на алианса“, каза Щайнмайер. „Стоим редом с балтийските държави и гарантираме подкрепата си. В това отношение на Германия може да се разчита“, допълни германският държавен глава.

В момента Германия, заедно със Съединените щати и Великобритания, има най-голям военен контингент на Източния фланг на НАТО, каза Щайнмайер.

Президентът на ФРГ беше в Емари, на 40 километра югозападно от естонската столица Талин, за да се запознаем на място със съвместната мисия на страната му с Великобритания, която цели защита на въздушното пространство над трите балтийски републики.

„Тук съм също така, за да изразя сърдечна благодарност към войниците за мисията, в която взимат участие“, подчерта президентът.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани