Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирийският президент Асад каза, че очаква осезаеми икономически ползи от преговорите си в Русия

[post-views]

Сирийският президент Башар Асад каза днес на руския си колега Владимир Путин, че очаква осезаеми икономически резултати от първата си визита в Москва след началото на руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс.

Асад каза това пред телевизионните камери, застанал до руския президент преди началото на официалните преговори между двамата. Сирийски представители хранят надежди, че преговорите ще помогнат за привличане на повече руски инвестиции в опустошената от конфликт страна, чиято икономика е отслабена от западните санкции.

„Искам да използвам момента, тъй като това е първата ми визита след (началото) на специалната операция в Украйна, и да повторя сирийската позиция в подкрепа на специалната операция срещу старите и новите нацисти. Казвам, че това са стари и нови нацисти, защото Западът приемаше старите нацисти при себе си, а сега отново ги подкрепя“, каза Асад, цитиран от ТАСС.

„Бих искал да изразя благодарност на министерствата и ведомствата на Руската федерация, които помагаха за преодоляване на последиците от земетресенията. Благодарение на тяхното участие успяхме значително да намалим броя на жертвите и мащаба на щетите“, допълни сирийският президент.

Киев и Западът изтъкват, че руските обвинения, че Украйна се е превърнала в бастион на нацизъм и русофобия, са неоснователен претекст за непровокирана инвазия.

Подкрепата на руската армия за Асад му помогна да обърне хода на гражданската война в страната, започнала през 2011 г. с появата на продемократично движение, припомня Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани