Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Беломъжев с големи амбиции за световното

[post-views]
Беломъжев с големи амбиции за световното

В края на месеца в Боден – Швеция, ще се проведе световно военно първенство. България ще бъде представена от елитните си състезатели в зимните спортове, а един от тях – Станимир Бeломъжев, продължава сериозната си подготовка за надпреварата. Станимир е два пъти световен първенец по скиориентиране и е един от козовете на българския тим за спечелването на медал в Боден.

Станимир Беломъжев получи специален плакет от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и след това благодари на Българската армия и МО за признанието
Фото фейсбук

„След европейското първенство, което приключи в средата на февруари, влязохме в подготовка за последното важно състезание за нас – световното първенство за военни. Подготовката за жалост върви трудно. Виждате каква зима има в България тази година. Опитваме се да поддържаме ниво, но по-някакъв по-различен начин. Караме ски в големите наши курорти, където има изградена мрежа от трасета с изкуствен сняг, ала за жалост е много трудно.

Иначе правя постоянно справка чрез интернет и от камерата на стадиона, на който ще се провежда състезанието, се информирам за условията в Швеция. Засега там има много добри снежни условия, но предполагам че в края на март условията ще бъдат по-трудни. Очаквам трасетата да са заледени, тъй като по това време на годината денят става дълъг, с по-високи температури, а нощем те падат под нулата. Има определени рискове, които допълнително ще се усилят от липсата на нов пресен сняг.

Очаквам изключително силно състезание, както във всяко едно военно състезание в нашия спорт скиориентиране. С изключение на руснаците, които знаем по какви причини няма да бъдат там, останалите ще са на старт. Очаквам много силно представяне от домакините, които ще бъдат и основните ми конкуренти в борбата за медалите. Предполагам, че ще станем свидетели на силни резултати и от другите скандинавски нации… Ще бъде много, много силно състезание“, заяви Станимир Беломъжев пред ВТК.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани