Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Станаха ясни четвъртфиналистите в Лигата на конференциите

[post-views]
Станаха ясни четвъртфиналистите в Лигата на конференциите

Уест Хям победи кипърския АЕК Ларнака с 4:0 като домакин в реванша и с общото 6:0 продължи напред в състезанието. Джанлука Скамака реализира за 1:0 за домакините в 20-ата минута след асистенция на Мануел Лансини, а в рамките на две минути в началото на второто полувреме английският тим увеличи аванса си до 3:0. Джаръд Боуен вкара на два пъти в 47-ата минута за 2:0 и отново в 49-ата минута. Четвъртият гол за Уест Хям бе дело на Дайвин Мубама в 65-ата минута. Това бе първо попадение в кариерата на 18-годишния футболист. Гостите от Ларнака останаха с човек по-малко в 45-ата минута заради директния червен картон на португалеца Гус Ледеш. Двубоят бе ръководен от българска съдийска бригада с главен рефер Георги Кабаков.

Андерлехт надделя над Виляреал с 1:0 като гост в Испания и с общ резултат 2:1 се класира за четвъртфиналите. Победният гол за белгийския тим бе дело Ислам Слимани в 73-ата минута на мача.

Френският Ница записа втори успех над молдовския Шериф Тираспол този път с 3:1 като домакин. В първата среща Ница бе победил с 1:0. Гаетан Лаборд в 29-ата минута, Терем Мофи в 53-ата и Билал Брахими в 79-ата реализираха за домакините, а за гостите от Молдова се разписа Абдул Тапсоба в 54-ата минута.

В Нидерландия АЗ Алкмаар победи италианския Лацио за втори път с 2:1. Гостите от Рим поведоха с 1:0 с гол на Фелипе Андерсон в 21-ата минута, но седем минути по-късно Карл Йеспер Карлсон изравни за 1:1. Второто попадение за АЗ Алкмаар отбеляза гръцкият нападател Вангелис Павлидис в 62-ата минута.

Италианският Фиорентина победи Сивасспор  с 4:1 като гост в Турция в реванш от осминафиналите на футболния турнир Лига на конференциите. След успех с 1:0 и в първата среща, тимът от Флоренция се класира за четвъртфиналите на надпреварата с общ резултат 5:1. Като титуляр за домакините стартира бившия играч на ЦСКА Жорди Кайседо.  Еквадорският нападател бе на терена до 66-ата минута. Ердоган Йешилюрт даде аванс на Сивасспор в 35-ата минута, но в края на първата част Кабрал изравни. През второто полувреме Фиорентина показа класа и стигна до трибезответни гола дело на Никола Миленкович, Гутас-автогол и Кастровили. В 81-ата минута Арслан от сивасспор получи директен червен картон.

Швейцарският Базел отстрани Слован (Братислава) след изпълнение на дузпи. И двата мача завършиха наравно по 2:2, а в продълженията в Словакия не се стигна до гол. Накрая дузпи трябваше да определят победителя и там гостите бяха по-точни и ликува след 4:1. Базел изоставаше с два гола в реванша в Братислава, но успя да изравни в третата минута на добавеното време чрез Амдуни.

Полският Лех Познан победи с 3:0 като гост Юргорден (Швеция) и с общ резултат 5:0 намери място в следващата фаза.

Най-ново

Единична публикация

Избрани