Информационен център на Министерство на oтбраната

Радослав Янков седми в последния слалом от Световната купа по сноуборд

Радослав Янков седми в последния слалом от Световната купа по сноуборд

Радослав Янков завърши на седмо място в паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Берхтесгаден, Германия. Това бе последното индивидуално състезание за сезон 2022/23.

На финала на кампанията Янков записа едно от най-добрите си постижения през нея, след като даде 11-о време в квалификациите, а в същинската част на състезанието се добра до четвъртфиналите.

В първия елиминационен кръг Янков надделя над словенеца Тим Мастнак, а на четвъртфиналите отстъпи само с 0.03 секунди пред австриеца Арвид Аунер.

Аунер достигна до финала на състезанието, но в него загуби с 0.05 секунди от сънародника си Фабиан Обман, който се поздрави с първи успех в кариерата си.

В крайното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини шампион стана Обман, който показа най-голямо постоянство през сезона. Австриецът приключва с актив от 485 точки. Втори с 481 точки е италианецът Маурицио Бормолини, а трети с 465 точки приключи австриецът Андреас Промегер. Радослав Янков е 16-и с 212 точки.

В дисциплината паралелен слалом шампион с 297 точки отново е Обман. Бормолини е втори с 295 точки, а трети с 251 точки остава Аунер. Със 114 точки Радослав Янков завършва на 12-о място.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top