Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-министър Петър Георгиев откри 10-то издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София Оупън“

[post-views]

Заместник – министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри 10-то издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София Оупън“. В обръщението си към организаторите, състезателите, треньорите и официалните лица той подчерта социалната функция на състезанието, като безспорен фактор в популяризиране на таекуондото и превръщането му в един от най-масовите спортове, откриващи бъдещи шампиони.

Официални гости на церемонията бяха Негово превъзходителство Ли Хо-шик – посланик на Република Корея, проф. Татяна Янчева – заместник – ректор по международната и научната дейност в Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Даниела Дашева – бивш министър на младежта и спорта, Чавдар Чернев – един от основоположниците на таекуондото в България, д-р Росен Димитров – бивш президент на Българската федерация по таекуондо и футболната легенда на ЦСКА Георги Илиев- Майкъла.

За 10 години  „Рамус София Оупън“ се утвърди като един от най-престижните и най-посещаваните турнири, не само на Балканите и в Европа, но и в света. За това време през него са преминали най-големите имена в световното таекуондо – сред  тях 6-ма олимпийски шампиони, 20 олимпийски медалисти, 31 световни шампиони и 33-ма медалисти от първенства на планетата.

За уважението, което семейството на олимпийското таекуондо оказва на организаторите от Таекуондо клуб „Рамус“, говори и факта, че тази година в него ще видим близо 1100 състезатели от над 10 държави, въпреки еднодневния му формат.

Най-ново

Виж още

Избрани