Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Алберт Попов приключи сезона в алпийските ски с 12-о място в Солдеу

[post-views]
Алберт Попов завърши 11-ти във Вал д’Изер. Камен Златков не завърши

Най-добрият български алпиец Алберт Попов завърши на 12-о място в слалома от програмата на финалите за Световната купа в Солдеу, Андора

Алберт Попов приключи с 12-о място в слалома надпреварата за Световната купа този сезон. Българинът се движеше 9-и след първия манш и въпреки че направи добро второ спускане в крайна сметка отстъпи с няколко позиции в крайното подреждане. Резултатът на Попов обаче бе достатъчен, за да му гарантира 15-о място в генералното класиране в дисциплината слалом през сезона, което е и най-доброто постижение в кариерата му. Преди по-малко от месец Алберт Попов стигна и до първия си подиум в Световната купа с трето място. Победата в Солдеу грабна швейцарецът Рамон Ценхойзерн, за когото това бе втори успех през сезона и общо шести в кариерата му за Световната купа.

Втори остана норвежецът Лукас Броутен, който със спечелените 80 точки си осигури малкия Кристален глобус в дисциплината слалом, детронирайки Хенрик Кристоферсен, който в последното състезание се нареди трети. Със слалома в Солдеу бе поставен официално и краят на сезон 2022/23 в Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани