Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Севернокорейската армия разигра нанасянето на превантивни ядрени удари срещу САЩ

[post-views]
Северна Корея изстреля десетина балистични ракети с малък обсег

Севернокорейската армия е провела учения за нанасянето на превантивен удар с ядрени оръжия срещу САЩ и Южна Корея, предаде държавната информационна агенция на страната. Маневрите, ръководени лично от лидерът на страната Ким Чен Ун, са предупреждение към агресивните действия на Вашингтон и Сеул, допълва медията.

Експерти посочват, че при ученията севернокорейската армия е тествала ракети с малък обсег на действия. За разлика от предишните изпитания обаче, този път ракетата е изстреляна от подземен силоз, което може да подобри скоростта и стабилността на бъдещите изпитания с междуконтинентални балистични ракети, отбелязват анализатори.

Севернокорейската държавна информационна агенция, обяви ученията за успешни, като посочи, че тяхната цел е да подобрят отбранителните и възпиращи способностите на страната с нанасянето на ядрена контраатака срещу Южна Корея и САЩ, които искат да отприщят война срещу Северна Корея.

Маневрите са демонстрацията на нашата твърда воля за военен отговор  и с тях изпращаме ясно послание на врага, който продължава да разширява военните си учения, допълва севернокорейската държавна медия.

Освен севернокорейската армия, през уикенда Южна Корея и САЩ също проведоха въздушни учения, в които освен изтребителите пет- поколение, взеха участие и стратегическите американски бомбардировачи B-1B.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани