Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Голям сблъсък още на старта на европейските квалификации

[post-views]

Днес започват квалификациите за Евро 2024. Ще се изиграят първите осем мача в три от групите – „С“, „Н“ и „J“. За неутралните запалянковци ще има и един голям сблъсък, който да прикове вниманието им. Европейският шампион Италия приема Англия на стадион „Диего Марадона“ в Неапол. Двата тима са определяни като фаворитите в група „С“ и този двубой ще бъде важен в битката помежду им за първата позиция. Освен сблъсъкът между „адзурите“ и „трите лъва“, в група „С“ ще се изиграе още един двубой. Северна Македония приема Малта с надеждата да стартира кампанията с първи три точки в актива си.

В група „Н“ ще се изиграят три срещи. Казахстан приема Словения, Дания е домакин на Финландия, а Сан Марино посреща Северна Ирландия. Имайки предвид, че силите в групата са доста изравнени, всеки ще иска да започне кампанията силно и с първи три точки в актива си.

В група „J“ също предстоят три срещи тази вечер. Фаворитът Португалия започва с наглед лесно домакинство на Лихтенщайн, в което всичко различно от убедителен успех ще бъде прието като провал. В другите два двубоя интригата е доста по-голяма. Босна и Херцеговина е домакин на Исландия, а Словения приема у дома Люксембург.

Най-ново

Виж още

Избрани