Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сътрудничеството в отбраната обсъдиха министър Димитър Стоянов и Лео Дохърти

[post-views]
Сътрудничеството в отбраната обсъдиха министър Димитър Стоянов и Лео Дохърти

Двустранните отношения в областта на отбраната обсъдиха днес министърът на отбраната Димитър Стоянов и Лео Дохърти, парламентарен заместник-държавен секретар за Европа на Великобритания. В срещата, която се състоя в министерството на отбраната, участваха и Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.

Министър Стоянов отбеляза отличните взаимоотношения между двете страни като съюзници в НАТО и партньори в общи предизвикателства и инициативи. Той благодари за оказваната от Великобритания подкрепа и сътрудничество.

Министър Стоянов запозна Лео Дохърти с направеното до момента по отношение на проектите за модернизация, както и с основните цели и предизвикателствата, пред които е изправено министерството.

Парламентарен заместник-държавен секретар Дохърти благодари за ползотворното сътрудничество и усилията на България в подкрепа на Украйна. Той подчерта, че България и Обединеното кралство са близки съюзници в НАТО и изрази увереност, че отношенията между двете страни в областта отбраната ще продължат да укрепват.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани