Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първата международна курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ ще бъде открита в понеделник

[post-views]
Допълнителен прием на курсанти

Първата международна курсантска седмица във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия ще открие в понеделник (27 март) заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.

Във форума, който ще продължи до 1 април, ще участват курсанти от българските висши военни училища, както и представители на различни академии и университета от чужбина.

Целта на събитието е да подобри сътрудничеството между военните училища и академии от държавите-участници, да спомогне за повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели и да създаде благоприятна основа за бъдещи съвместни проекти по различни програми, научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и авиацията, посочват от Министерството на отбраната.

В Международната курсантска седмица ще се включат 12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участника (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и седем български курсанти, съобщиха от Висшето военновъздушно училище. Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в Плевен и Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“. Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани