Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ще строим бронирани машини в Бургас

[post-views]
Ще строим бронирани машини в Бургас

Ще строим бронирани машини в Бургас
Богдан Богданов (вляво) връчи сертификата на д-р Антон Стефов

Специализирана компания започва строежа на първия си български завод за бронирани автомобили и планира да инвестира в още две подобни съоръжения у нас. Това обяви собственикът д-р Антон Стефов по време на официалната церемония за старт на строежа на най-голямата си производствена база за бронирани автомобили в света по стандартите на НАТО.

„Вярвам, че заводът, който започваме да строим днес, ще ускори още повече ръста на  българското индустриално производство. Важно и много по-изгодно финансово за България е да имаме собствено производство и да се инвестира в собствена отбрана. Ще допринесем за увеличаване на износа, ще въведем иновации в българската отбранителна индустрия и ще създадем български специалисти в област с нарастващо значение в цял свят“, заяви собственикът на компанията.

По време на официалната церемония за старт на строежа в Бургас изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов връчи сертификат за „Инвеститор клас А“ компанията и пожела успех на проекта. Според Богданов благодарение на своето инженерно ноу-хау д-р Стефов е в основата на създаването на школа за обучение на инженерни и технически кадри за проектиране на машини с насоченост производство на военни автомобили от последно поколение.

Най-ново

Единична публикация

Избрани