Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Осем книги за Свързочни войски представиха във Военната академия

[post-views]

Офицери свързочници от различни поколения се събраха във Военната академия „Георги С. Раковски”, за да си припомнят службата в Българската армия. Поводът бе представяне на творчеството на полковник от запаса Георги Караиванов, което, както бе общото мнение, има сериозен, включително научен, принос във военната историография. Заместник-началникът на академията полковник доц. д-р Димитър Ташков подчерта строго научния подход в разработването на различни аспекти от живота на Свързочните войски. Той връчи на полковник Караиванов юбилеен медал „110 години Военна академия „Г. С. Раковски”. Авторът подари книгите си на военноисторическата библиотека на учебното заведение.

По-нататък изказванията бяха в подкрепа и на инициативата на ръководството на СОСЗР и на клуб „Свързочници и автоматизатори”, представена от неговия председател полковник от запаса Александър Ковачев, за присъждане от Академичния съвет на полковник от запаса Георги Караиванов на почетното звание „Доктор хонорис кауза на Военна академия „Г. С. Раковски”. Това направиха бригаден генерал Васил Събински, директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи” в Щаба на отбраната, рецензентите полковник от запаса доц. д-р Добрин Диков и проф. Христо Матанов, бившият заместник-министър на отбраната генерал-лейтенант от запаса Атанас Запрянов.

Най-новата книга на полковник от запаса Караиванов е „Ние свързочниците. Великотърновци”. Тя е посветена на курсантите свързочници, възпитаници на ВНВУ „Васил Левски” и на ВВОВУ „Васил Левски” – Велико Търново, обучавали се в периода 1963–2002 г., както и на техните командири и преподаватели.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Виж още

Избрани