Информационен център на Министерство на oтбраната

Валидираха пощенска марка за 110 години от Балканските войни

Продължава участието на фрегата “Верни” и базов миночистач “Прибой” в националното военноморско учение с международно участие на Военноморските сили на Румъния ,,SEA SHIELD 2023”. След извършване на преход и заставане в пристанище Констанца, корабите участваха в бреговата фаза на учението. Бяха проведени работни срещи относно изпълнението на сериалите на море, както и предпоходна конференция с участието на офицери от щаба за управление, щаба на военноморското оперативното съединение и участващите единици. Днес корабите започват изпълнение на учението на море.

Валидираха пощенска марка за 110 години от Балканските войни

Министърът на отбраната Димитър Стоянов, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Филип Алексиев и началникът на кабинета на министъра на отбраната Владко Владов  пуснаха в употреба днес пощенско-филателно издание, посветено на 110 години от Балканските войни (1912 – 1913). Тържествената церемония по валидирането се проведе в Министерството на отбраната. Участваха членове на Националния инициативен комитет за отбелязване на годишнината, чийто председател е министърът на отбраната, заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков и генерал-лейтенант Михаил Попов, началникът на Военна академия „Георги С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ генерал-лейтенант от запаса Димитър Илиев,  директорът на НВИМ доц. д-р Соня Пенкова и други представители на МО.

Пощенско-филателното издание се състои от пощенска марка в блок и специален пощенски печат. Събитието е част от програмата на Националния инициативен комитет за отбелязване на 110-ата годишнина от Балканските войни. Изображението на марката на генерал Георги Вазов пред пленени турски оръдия от 1913 г. символизира необикновената енергия, изключителната воля и вярата на войниците и офицерите при превземането на Одринската крепост, смятана от западните военни специалисти за непревземаема, посочи по време на церемонията служебният министър Димитър Стоянов.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top