Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Командирът на ВВС се срещна с досегашния и новоназначения аташе по отбраната на Обединеното кралство

[post-views]

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров се срещна днес, 27 март, с новоназначения аташе по отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия в България подполковник Кристофър Самърс. На срещата присъстваха и досегашния аташе по отбраната на Обединеното кралство капитан I ранг Александър Буш и капитан Матю Брейн – помощник аташе по отбраната, който също приключва мандата си в България.

Основните насоки на разговора бяха за състоянието и перспективите на двустранните отношения във военната област между двете страни, като акцента бе поставен върху възможностите за бъдеща съвместна дейност на Военновъздушните сили на двете страни.

Генерал-майор Петров благодари за ползотворната работа през изминалите години и запозна военното аташе на Обединеното кралство с постигнатото в модернизацията на военновъздушните сили и с предстоящите предизвикателства, свързани с развитието на вида въоръжени сили.

Новоназначеният аташе по отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия подполковник Кристофър Самърс, увери командира на ВВС, че ще работи за задълбочаване на връзките между двете армии и за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на отбраната.

Източник: af.armf.bg/bg

Най-ново

Виж още

Избрани