Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Яник Синер спря Григор Димитров в Маями

[post-views]

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Маями. Българинът отстъпи с 3:6, 4:6 на Яник Синер от Италия. Срещата продължи 88 минути

Григор Димитров приключи участието си на Мастърс турнира в Маями, след като отстъпи на Яник Синер с 0:2 сета в отделните части 3:6, 4:6.

Синер ще срещне в следващия кръг руснака Андрей Рубльов, който се справи безпроблемно с Миомир Кецманович (Сърбия) след 6:1, 6:2.

Димитров ще насочи вниманието си към сезона на клей, който предстои.

Мачът започна без пробиви и колебания на подаването на двамата в първите четири гейма, преди в петия Григор да допусне брейк на нула. При 3:5 българинът сервираше да остане в сета, но бе пробит от втория опит и за експресните 35 минути тази част отиде на сметката на световния №11 Синер. Втората част започна различно – с пробив на първата ни ракета. Той бе затвърден, но при 1:2 дойде рибрейк от Синер. Веднага Григор отговори със същото и поведе, получавайки шанс на свое подаване да направи 4:2 и да вземе сериозно предимство в сета. Но отново допусна рибрейк след поредна двойна грешка (общо 6 в мача). При 4:5 Димитров сервира да остане в срещата, спаси два мачбола, но се пропука на третия, с което допусна трети брейк във втория сет и загуби за 88 минути със 3:6, 4:6.

В дрега среща шампионът Карлос Алкарас взе първия сет с 6:0, но имаше големи проблеми във втория срещу Душан Лайович, но все пак успя да стигне до победата с 6:0, 7:6.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани