Информационен център на Министерство на oтбраната

България стартира участието си в 55-то Военно Световно първенство в зимните дисциплини в Боден, Швеция

България започна участието си в 55-то Военно Световно първенство в зимните дисциплини в Боден, Швеция

Представителният отбор на България вече тренира в Боден, Швеция, където от днес до 1 април ще се проведе 55-то Военно Световно първенство в зимните дисциплини. Състезанието ще се състои в гарнизона на Боден, а домакин са Шведските въоръжени сили

Представителният отбор на въоръжените сили на Република България вече провежда своите тренировки по трасетата на Боден преди участието си в в 55–то Световното военно първенство по ски.

Престижната надпревара се организира по линия на Международния съвет за военен спорт (CISM).

Отборът ни е сформиран от военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Министерството на отбраната и шампиони от държавните военни първенства от видовете въоръжени сили.

България ще участва в дисциплините биатлон и ски ориентиране.

Страната ни ще бъде представена в ски ориентирането от  полковник Пейо Дончев, майор Стоян Барев, редник Станимир Беломъжев и цивилен служител Антония Григорова.

В биатлона по трасето ще се състезават най-добрите ни национали в момента лейтенант Красимир Анев, младши сержант Владимир Илиев и редник Милена Тодорова.

За съжаление в последния момент от тимът ни отпадна редник Благой Тодев, който се контузи преди два дни на държавното първенство по биатлон.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top