Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България стартира участието си в 55-то Военно Световно първенство в зимните дисциплини в Боден, Швеция

[post-views]
България стартира участието си в 55-то Военно Световно първенство в зимните дисциплини в Боден, Швеция

Представителният отбор на България вече тренира в Боден, Швеция, където от днес до 1 април ще се проведе 55-то Военно Световно първенство в зимните дисциплини. Състезанието ще се състои в гарнизона на Боден, а домакин са Шведските въоръжени сили

Представителният отбор на въоръжените сили на Република България вече провежда своите тренировки по трасетата на Боден преди участието си в в 55–то Световното военно първенство по ски.

Престижната надпревара се организира по линия на Международния съвет за военен спорт (CISM).

Отборът ни е сформиран от военнослужещи от Центъра за елитен спорт към Министерството на отбраната и шампиони от държавните военни първенства от видовете въоръжени сили.

България ще участва в дисциплините биатлон и ски ориентиране.

Страната ни ще бъде представена в ски ориентирането от  полковник Пейо Дончев, майор Стоян Барев, редник Станимир Беломъжев и цивилен служител Антония Григорова.

В биатлона по трасето ще се състезават най-добрите ни национали в момента лейтенант Красимир Анев, младши сержант Владимир Илиев и редник Милена Тодорова.

За съжаление в последния момент от тимът ни отпадна редник Благой Тодев, който се контузи преди два дни на държавното първенство по биатлон.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани