Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отново стрелба в САЩ – шестима души, сред които 3 деца, бяха убити в Нешвил

[post-views]
Отново стрелба в САЩ – шестима души, сред които 3 деца, бяха убити в Нешвил

Шестима души – три деца и трима възрастни, бяха убити при стрелба в основно училище в американския град Нешвил. 28-годишният извършител е ликвидиран на място от органите на реда. Случилото се провокира американският президент Джо Байдън да поднови призивите си към Конгреса да ограничи свободното придобиване на огнестрелно оръжие.

Американските знамена остават свалени наполовина до края на месеца, в памет на жертвите на стрелбата в Нешвил, щата Тенеси. Американският президент Джо Байдън разпореди да бъдат свалени знамената на Белия дом, на всички обществени сгради в страната, на военните кораби, както и на всички дипломатически представителства на САЩ в чужбина.

Кървавата сцена се разигра в Презвитерианското училище, където се обучават 200 деца на възраст между 3 и 11 години. Жертвите са общо 6, сред които и деца на около 8-9 години. Няма данни за други пострадали при атаката в понеделник.

Самоличността на извършителя е установена. Това е 28-годишната Одри Хейл – биологична жена, която се представя за мъж. Според полицията тя е бивш възпитаник на учебното заведение. Мотивите ѝ за стрелбата все още се изясняват, а в дома ѝ бяха открити още оръжия.

Джо Байдън – президент на САЩ:

 „Ужасно е. Това е най-лошият кошмар на всяко семейство. Искам да благодаря на полицията, която реагира мигновено – в рамките само на няколко минути. Знаете, стрелецът тук има цял арсенал – пистолет и два автомата Калашников. Затова, отново призовавам Конгреса да приеме предложението ми за забрана на огнестрелните оръжия. Въпрос на време е да забележим прогрес.“

Отдавна САЩ се борят със същинска епидемия от училищно насилие, като най-ярките примери в последно време са клането в Увалде миналата година, първокласник, който уби учителя си и стрелбата в Денвър преди седмица. Според полицейските долади случаят в Нешвил е 129 подобен само от началото на годината.

Най-ново

Единична публикация

Избрани