Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спектакълът „АББА шоуто“ гостува с два концерта в София

[post-views]
Спектакълът „АББА шоуто“ гостува с два концерта в София

Спектакълът „АББА шоуто“ гостува с два концерта в София. На 3 юни той ще бъде представен от 17:30 ч. и от 20:30 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата, съобщават от „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ).

По думите им, това е най-грандиозният и успешен спектакъл, посветен на музиката на шведския квартет. Шоуто е излизало на сцена над 800 пъти пред повече от два милиона души в близо 50 страни по цял свят.

Световната му премиера е през 2007 г. в напълно разпродадената Роял Алберт Хол в Лондон. Спектакълът е представян в цяла Европа, Южна Америка, Япония, Индия, Филипините и САЩ.

Основните гласове на шоуто са двете шведки Камила Далин и Катя Норд, които са почитателки на „АББА“ още от деца и през 1996 г. се събират с идеята за трибют група, която кръщават „Waterloo“. Те получават личната благословия на Бьорн Улвеус и Бени Андершон. През 2001 г. идва шансът за сътрудничество със скандинавския промоутър CSB и създаването на мащабния спектакъл.

В програмата са включени всички периоди на „АББА“ – хита от Евровизия  „Waterloo”, „SOS”, „Mamma Mia”, „Dancing Queen”, „Money Money Money”, „Knowing Me Knowing You” и др.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани