Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Централният съвет на СОСЗР ще проведе разширено заседание в НВУ „В. Левски“

[post-views]

Министърът на отбраната Димитър Стоянов награди с почетен плакет генерал-майор от запаса Вълчо Фотев, председател на Асоциацията на артилеристите и ракетчиците от запаса, във връзка с неговата 80-годишниа и за приноса му за развитието на армията. Отличието бе връчено от председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков в началото на заседанието на Управителния съвет на военно-патриотичната организация.

На заседанието бе обсъден и приет план на разширено заседание на ЦС на СОСЗР на 31 май, което ще се проведе на територията на НВУ „Васил Левски“. Във форума ще участват старшини и сержанти членове на Съюза, главните сержанти на видовете въоръжени сили и директорите на сержантските колежи. На 28 април предстои представители на СОСЗР да се поклонят пред героизма на априлци и да положат венци и цветя на паметниците в Копривщица, Панагюрище и в историческата местност „Оборище“.

Управителният съвет взе решение за подпомагане членове на Съюза в тежко здравословно състояние. На заседанието на ЦС в края на май ще бъде предложено със званието „Почетен член на СОСЗР“ да бъдат удостоени доц. д-р инж. Анита Хандрулева, ректор на ВСУ „Любен Каравелов“ и полковник от запаса Димитър Керанов, председател на организацията в столичния район „Красна поляна“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Избрани