Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Биатлонистът Владимир Илиев донесе трети медал за България на Военното Световно първенство по ски в Боден, Швеция

[post-views]
Биатлонистът Владимир Илиев донесе трети медал за България на Военното Световно първенство по ски в Боден, Швеция

Националът ни по биатлон Владимир Илиев спечели бронзов медал в първия ден на Военния шампионат на планетата, който се провежда в шведския град Боден.

В дисциплината 10 км. при мъжете младши сержант Владимир Илиев се качи на почетното трето място сред призьорите финиширайки за време 26:36.06 мин. и изоставане 0.30.2 сек. от победителя Андрей Расторгуев от Латвия, който премина дистанцията за 26:06.4  мин.

Втори се нареди французина Ерик Перот с време 26:22.0 мин. и пасив от 0:15.6 сек. от шампиона.

В конкуренцията на 50 участници другият ни представител в дисциплината лейтенант Красимир Анев зае 47-мо място на 5:54.1 мин. изоставане от победителя от Латвия. 

При жените в биатлона на 7.5 км България бе представена от редник Милена Тодорова. Националката ни завърши на 29-то място от общо 47 стартирали биатлонистки. Тодорова финишира с време 27:19.2 мин. и пасив 3:29.5 мин. от победителката Лиза Хаузер от Австрия (23:49.7 мин.)

Равносметката за българските състезатели от първия ден на Военното Световно първенство по ски в Швеция е три медала в спортовете ски ориентиране и биатлон.

Отличия спечелиха редник Станимир Беломъжев – сребро в средната дистанция в ски ориентирането, цивилен служител Антония Григорова – бронзов медал  средната дистанция при жените ски ориентиране и младши сержант Владимир Илиев – бронзов медал на 10 км в биатлона при мъжете.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани