Информационен център на Министерство на oтбраната

Пирати отвлягоха екипажа на датски кораб

Пирати отвлягоха екипажа на датски кораб

Датският петролен танкер, който беше нападнат от пирати, е открит в Гвинейския залив, но част от екипажа му е отвлечен, съобщи собственикът на кораба Monjasa, предаде АФП.

Танкерът Monjasa Reformer, на чийто борд имаше 16 души екипаж, когато беше превзет от пирати на 25 март, беше открит от френските военноморски сили край бреговете на Сао Томе и Принсипи.

Когато плавателният съд е бил открит, “пиратите са го изоставили и са взели със себе си част от членовете на екипажа”, се казва в изявление на Monjasa.

“Всички спасени членове на екипажа са в добро здравословно състояние, намират се на сигурно място и получават необходимото внимание след тези ужасни събития”, се казва в него.

Не бяха предоставени подробности за броя на отвлечените членове на екипажа, нито за тяхната националност.

“Мислите ни са с членовете на екипажа, които все още са в неизвестност, и техните семейства в този стресиращ период”, заяви Monjasa и добави, че “работи в тясно сътрудничество с местните власти”, за да постигне безопасното завръщане на моряците.

Собственикът заяви, че не се съобщава за щети по плавателния съд или товара.

135-метровият Monjasa Reformer “преживя извънредна ситуация” на 25 март на около 260 км западно от Порт Поант-Нуар в Република Конго, заяви Monjasa.

Източник: БГНЕС

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top