Информационен център на Министерство на oтбраната

С карабина и знак „За признателност“ старшина Райчо Тошев премина в запаса

С карабина и знак „За признателност“ старшина Райчо Тошев премина в запаса

Със заповед на министъра на отбраната Димитър Стоянов старшина Райчо Тошев, старши специалист I степен в отделение „Транспортно осигуряване“, Коменданство – МО, бе награден с 8-мм карабина „Манлихер“, обр. 95 г., сувенир. Наградата връчи днес на специално организирано тържество началникът на отделението подполковник Красимир Димитров. След 35 години и 9 месеца и 3 години в ССВУ „Георги Измирлиев“ старшина Тошев се раздели с армията.

Мотивите в заповедта на министъра са за проявен висок професионализъм и отговорност при изпълнение на задачите  по транспортното осигуряване на политическото и военното ръководство на МО, по поддържането на автомобилната техника и във връзка с освобождаването на старшина Тошев от военна служба и зачисляването в запаса.

Със заповед на председателя на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов за принос към военно-патриотичната организация и участие в нейни прояви старшина Тошев бе удостоен със знак „За признателност“. Подполковник  Димитров и неговите колеги му пожелаха успех в новото начало и му благодариха достойната служба. И му подариха икона „Св. Георги“.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top