Информационен център на Министерство на oтбраната

Доналд Тръмп беше признат за виновен, ще бъде първият президент с наказателни обвинения

Американски специален прокурор разкритикува ФБР за начина, по който е провело разследването срещу Тръмп

Доналд Тръмп ще се превърне в първия американски президент, срещу когото са повдигнати наказателни обвинения. Съдът в Манхатън го призна за виновен в даване на подкуп през 2016 г., за да не бъде очернен в хода на кандидат-президентската кампания.

Съдебните заседатели постановиха, че бившият американски президент Доналд Тръмп действително е подкупил актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс, за да не разпространяват компромати за него през 2016 г., преди влизането му в Белия дом. Твърди се, че самото плащане на стойност над 100 хиляди долара е извършено законно, но проблемът е, че е осчетводено като „бизнес разходи“.

Конкретните обвинения все още не са известни, тъй като обвинителният акт остава запечатан. Бившият президент ще се изправи пред съда във вторник, за да отговаря за повече от 30 обвинения, свързани с бизнес измами.

Самият Тръмп настоява, че е невинен. Той отрича да е извършил престъпление, заявявайки, че обвиненията срещу него са политическо преследване. Той обвини политическите си противници, че се опитват да попречат на преизбирането му за президент и подчерта, че няма да се откаже от надпреварата догодина, въпреки призивите на мнозина от избирателите си да го направи, ако бъде признат за виновен.

В този контекст републиканците определиха решението на съда като безобразие, докато демократите контрираха, че никой не е над закона.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top